Malthe

Cellist og komponist.

 

Malthe Volfing Højager er ved at færdiggøre sin solist-uddannelse som cellist på Det Jyske Musikkonservatorium hos Professor Henrik Brendstrup.

Han har modtaget flere legater, deriblandt Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsen Legatet talentpris på 100.000 kr, Ejna Hansens Legat på 50.000 kr, samt 25.000 kr fra Overlæge Finn Jensen og Hustru Kirsten Finn Jensen Fonden.

Han har deltaget i internationale masterclass’ i blandt andet Norge og USA, med særligt fokus på moderne klassisk musik, hvor han også har fået sine egne værker opført.

Han har særlig erfaring inden for den nye klassiske musik og mestre mange ”extented techniques” som sjældent bruges af strygere, blandt andet multiphonics og subharmonics. Han har medvirket i flere festivaler for ny klassisk musik blandt andet UNM, Panorama og NMFS.

Han har desuden særlig erfaring inden for jazz, pop og rock/metal musik. Han er aktuel med jazz grupperne Laila og Toneregn. Desuden har han medvirket som gæsteartist i blandt andet Gorm Askjær Trio og Who Killed Bambi

Udover at være cellist er han også komponist. Her kan nævnes Simple Pieces skrevet til Duo Sustain. Værket er en stadigt stigende samling af sange skrevet for cello og guitar. Klangidealet er en blanding af impressionisme, jazz og progressiv rock.

Afspil video
Afspil video